greet vos logo

Dementie: hoe kun je beter uitleggen wat dementie is dan door dementie te spelen.
Op 21 september, 2016 organiseert de Waalburcht te Papendrecht samen met Alzheimer Nederland een informatiebijeenkomst over Alzheimer. Enthousiast, betrokken, goed luisterend en invoelend. Net datgene wat mantelzorgers, die toch al vaak flink belast zijn, nodig hebben. Ik heb het genoegen gehad om samen met Bea een avond te vullen in het kader van Wereld Alzheimerdag. Het programma was, zeker door Bea, serieus en luchtig tegelijk. Onderwerpen werden bij de naam genoemd en de sfeer werd hierdoor open en gemoedelijk. Een reactie van iemand uit de zaal: wat jullie brachten vanavond was aanvullend! 
Annette van Maanen-Rivas zorggroep (inleider op deze bijeenkomst)

Tergooiziekenhuizen uit Hilversum en Blaricum
Op dinsdagavond 12 juni genoten meer dan 100 medewerkers van Tergooi in Blaricum tijdens de miniconferentie Patiëntveiligheid. Interactief theater ‘Voor het voetlicht' hield de aanwezigen op een bijzondere manier een spiegel voor. Het theaterduo gooide theatrale technieken, humor en relativering in de strijd en hield de aanwezigen daarmee spelenderwijs bij de les. Het tweetal bracht veiligheidsconflicten in beeld die soms op de werkvloer ontstaan. Zoals beperkte tijd voor de patiënt, de drempel om elkaar aan te spreken op gedrag en frustraties over kapotte apparatuur.

greet vos logo


Karen Luiten, huisartsopleider en NHG-supervisor (coaches voor medici)
Ik heb Greet leren kennen als trainingsacteur in het onderwijs voor de huisartsenopleiding. Vanuit die samenwerking hebben we inmiddels trainingen ontwikkeld voor medische professionals over het hanteren van spanningsvelden in de communicatie met patiënten.
Eind januari hebben we onder andere 3 workshops gegeven voor het LOVAH-congres (een groot congres voor en door huisartsen-in-opleiding).
Het is een feest om met haar samen te werken. Greet kan alles spelen wat deelnemers bedenken aan ‘lastige lieden’. Ze spiegelt feilloos, scherp en mild tegelijk, en met veel humor.
Dit levert een optimale bodem voor het leren van eigen ervaringen, dé manier om vertrouwd te raken en te oefenen met andere mogelijkheden in het omgaan met spanning.
Na onze workshops of cursussen zijn lastige zaken inzichterlijker, een stuk lichter en beter te hanteren.


Huisartsenopleiding Nijmegen: Het voeren van ‘slechtnieuwsgesprekken’
Diedelinde van Riel-Schram, Klantrelatie & Marketing Diagnostiek voor U
beste Greet,
Op de manier wil ik je toch nog eens bedanken voor jouw aandeel in de zeer geslaagde scholing van afgelopen dinsdag. We krijgen niets dan enthousiaste reacties van de deelnemers. Je hebt veel indruk gemaakt op hen, en zeker ook op mij, door de enorm betrokken en bijzondere manier waarop je "onze" patiënten werkelijk tot leven bracht op het toneel. Heel veel dank voor jouw belangrijke bijdrage aan onze avond!

Trainer Teet Weenink voor managers:
Hoe waardeer je het oefenen met Greet Vos?
Reactie op act voor 'Vrouwennetwerk Enschede':
Dag mevrouw Vos, beste Greet,
Gisteravond heb ik genoten van uw optreden. Ik zou bijna jouw optreden zeggen; zo eigen voelt het!
Het was fantastisch. 

EVALUATIE TRAINING LEIDERSCHAP ZUID OOST ZORG:
• Kon zich goed inleven in de situaties
• Was uitstekend, speelde de rollen bijna vanuit de praktijk
• Fantastisch hoe ze het doet, beter kan niet
• Zeer goede inleving in de persoon
• Goed, weet de type mens goed neer te zetten
• Geweldig improviserend en goede / duidelijke feedback
• Kon haar prima verplaatsen in personen, erg leerzaam

Watze Hepkema, directeur van Compliance Bosman en Vos, trainer en opleider
Greet is een fantastische actrice. Speelt elke rol heel realistisch (ik krijg als trainer veel verbaasde reacties van de cursisten: “Hoe kan dat nou? Je zou zeggen dat zij die persoon kent”), maar voor mijn werk ook erg belangrijk: Greet geeft feilloos terug wat zij als “gespeeld personage” ervaart tijdens het rollenspel. Dit is waardevolle feedback voor de ander. Tja, en dan heb ik het nog niet over haar humor gehad. Altijd speels, veel geintjes, soms dolle pret, maar altijd binnen de grenzen.

Esther Spijkerboer, trainer en coach
Wat ik zo prettig vind in het werken met jou is dat je op luchtige toon en met heel veel gevoel de ander direct kunt laten ervaren waar het om draait. Je geeft zodanig tegenspel dat de ander echt kan oefenen en aan den lijve kan ondervinden wat er bij hem of haar gebeurt in een moeilijk gesprek. Bovendien geef je feedback zo (zowel in als na het spel) dat de ander er mee verder kan. Je laat de ander volledig in zijn/haar waarde, nodigt uit en daagt ook uit om nog eens te oefenen of specifiek in te zoomen op het niveau waar het om draait. En in vrijwel alle gevallen gaat het dan ook beter.

Bovendien vind ik het geweldig dat je je met hart en ziel en je hele lichaam in het rollenspel (of simulatie of oefening) stort. Voor mij is ook ons contact heel belangrijk in de samenwerking. We vullen en voelen elkaar goed aan (........)en omdat ik zeker weet dat er 'gebeurt wat er gebeuren moet'.


Joop Mols, adviseur culturele infrastructuur EDU-ART, projectleider en trainer 
"Meet and Greet"
Een ontmoeting met Greet Vos is een speciale gebeurtenis. Naast het feit dat het een humorvol mens is heeft ze ook nog zeer veel kwaliteiten als actrice die na het spel feedback geeft vanuit haar rol. Dat werkt voor zowel publiek als tegenspeler verhelderend. Ze speelt goed, heeft oog voor detail, spreekt mensen direct aan, kortom een plezier om mee te werken.
Meerwaarde? Ze creëert snel vertrouwen waardoor tegenspelers of cursisten zichzelf snel "laten zien".
Geschikt voor alle doelgroepen.
 
Meet me en greet Greet!

Roger Zandvliet, ROC Zadkine Rotterdam
Greet Vos (al of niet samen met door haar geselecteerde collega’s) heeft diverse malen opgetreden bij bijeenkomsten die ROC Zadkine een van de twee grote Regionale Opleidingen Centra in de Rijnmond Regio, voor personeel heeft georganiseerd. Doel was telkens om, afhankelijk van het thema van de bijeenkomst, het personeel een spiegel voor te houden en daarmee zo interactief mogelijk aan de slag te gaan. Greet Vos is in staat om op weinig aanwijzingen uit de voorbespreking, precies die zaken te halen die voor de act wezenlijk zijn en daarmee een geweldige situatieschets neer te zetten. Creativiteit, humor en inlevingsvermogen zijn daarbij de meest in het oog springende kenmerken. En altijd weer voelt de zaal zich uitgedaagd en gaat mee! Meestal is dat een zaal met meer dan 300 toeschouwers, dus een prestatie van formaat. Mensen herkennen zich in de presentatie en reflecteren ongemerkt op eigen of elkaars gedrag, waarbij natuurlijk ook veel wordt gelachen

Turgay Tankir, directeur Het Inter-lokaal
Greet Vos weet als geen ander een volle zaal te enthousiasmeren. O.a. door interactief theater bracht zij discussies op gang in onze organisatie. De scènes die ze speelt zijn herkenbaar, waardoor er meteen een klik is met het publiek. Met veel humor geeft ze inzicht in de patronen waarin mensen zitten. Het Inter-lokaal is een multiculturele organisatie. Communicatie tussen verschillende culturen kan lastig zijn. Samen met een andere acteur speelt Greet scènes waarin de “binnentaal” (wat men eigenlijk denkt, maar niet durft te zeggen) van mensen wordt blootgelegd. Door dit te laten zien ontstaat wederzijds begrip en komen mensen weer een stukje dichter bij elkaar.

Brigitte Theeuwen, directeur/bestuurder Elan, expertisecentrum voor integratie, participatie en emancipatie
Greet Vos is zonder twijfel sterk in het interactief en theatraal bespreekbaar maken van onderwerpen die in een gewone discussie snel zwaar op de maag liggen. Bijvoorbeeld de communicatie en beeldvorming tussen allochtoon en autochtoon.
Greet verleidt het publiek tot het geven van aanwijzingen en hanteert deze lichtvoetig: menig lachsalvo wordt gecombineerd met een serieuze ondertoon. Hierdoor groeit bewustwording en is er een voedingsbodem voor vervolg acties zoals training en dialoog."


Watze Hepkema
He Greet, even snel, de training was weer top en zeker jouw bijdrage werd heel erg gewaardeerd (energie, humor, neerzetten van de rollen, reflectie) 2 x goed, 7 x uitstekend…..heel erg bedankt, tot gauw weer

Beleid of concept, Greet geeft
het handen en voeten.